tisdag 27 oktober 2009

Leif Olberius Seminarie Den 25/10











Vi var cirka 15 stycken förväntansfulla magiker som hade samlats i Växjö för att insupa Leif Olberius seminarie om hur man bygger upp en akt och tänkvärda saker runt omkring en akt. Och personligen hade jag som så många andra sett fram emot denna träff och seminarie, och i väntan på Leif så diskuterade BMV föreningen om en eventuell jul-show där föreningsmedlemmar som kände sig manade får vara med i. Det står än idag inte klart om det kommer att bli något av det men jag(Marcus)och David kommer åtminstonen ställa upp och göra det själva om övriga inte vill. Eventet kommer förmodligen gå av staplen den 20/12 i Bromölla och går det vår väg så kommer det även ett magiskt dragplåster för allmänheten samt ett avslutande seminarie där endast trolleri intresserade kommer att bjudas in. Klockan 15:30 kom Leif till lokalen och alla intog en bit mat först för att få igån kroppen inför seminariet. Vi hälsade Leif välkommen med en applåd varpå han började med att säga att han hade ett väldigt speciellt seminarie då han inte sålde några lecture notes eller dvd´s utan det var bara till att anteckna. Visst antecknade jag en hel del men jag tycker att Leif hade ett väldigt bra och roligt sätt att presentera och förklara allt på så att det satte sig direkt. Leif gick igenom sin bana inom magi och teater och han menade att han hade inte varit där han är idag utan både magi och teater. Visst har man väl alltid tänkt och förstått att spela teater är ett stort plus om man skall stå på scen oavsett genre, men Leif både förklarade och visade samma rutiner fast på helt olika sätt och med olika kroppsspråk och då förstod man verkligen innbörden hur viktigt allt var. Det kunde vara en sån enkel grej vad man gjorde med händer och armar och att varje liten rörelse hade en betydelse och uppfattades hela tiden av publiken. Vi gick även igenom uppbyggnaden och konstruktionen av en show som var 10 minuter, 30 minuter samt Close-Up, visst har man redan byggt upp sin föreställning på ett liknande sätt men de små detaljerna och hur viktigt det var att ha en tanke bakom allt och verkligen mena det som man förmedlade och sa till publiken.
Eller som Leif sa till oss flera gånger och vilket vi aldrig kommer att glömma var -GÖR DET RÄTT FÖR HELVETE!!!
Jag vill inte gå in allt för djupt på Leif´s seminarie men detta är något vi alla från Bernandos Magiska Vänner kan rekommendera övriga föreningar att göra och anlita Leif till ett seminarie.
Och efter detta seminarie så funderar jag skarpt på att börja spela teater och hitta en regisör som inte ser trolleriet ur en magikers ögon utan mer det runt omkring. Och efter att ha sett Leif utföra ett speciellt trick så vore det kanske inte så dumt att raka av sig håret heller :o))) Och glöm nu inte, GÖR DET RÄTT FÖR HELVETE!!!

Inga kommentarer: