onsdag 18 mars 2009

Den 17/3 Bernhard"Bernando"Svensson



Det är med stor sorg i hjärtat vi skriver dessa rader och meddelar att Bernhard ”Bernando” Svensson igår den 17 Mars 2009 avled vid 90 års ålder. Om ungefär en månad skulle den legendariske Bernando blivit 91 år ung! Vi träffade Bernhard och hans fru Margit för några månader sedan och satt i deras kök över en fika och diskuterade trolleri minnen och andra ämnen och det blev en hel del skratt över allt galet som hänt under åren. Det var samma Bernhard som satt där då som den vi träffade bakom disken i den legendariska trolleri butiken Bernandos Magic på Hagagatan 18 i Bromölla för en herrans massa år sedan. Det första han sa när vi kom och vi frågade hur det var med honom så sa han.
- Jo fan, man har ont i benen och så kan man knappt varken se eller höra och hjärtat och lungorna är dåliga och på allt detta så har man diabetes, men annars är det bara bra.
Samma snack och samma härliga attityd, vi tror att alla som träffat Bernhard kommer minnas honom som en underbar människa med en alldeles egen humor och närvaro på scen. Bernhards humor minns nog många under hans framträdande under dealershowen på Magisk Weekend i Lund vilket många gånger blev något av kongressernas höjdpunkt.
Vi kommer hylla Bernhard ”Bernando” Svensson på det bästa sätt vi kan genom att fortsätta driva hans livsverk Bernandos Magic vidare. Det var tungt för honom när han på grund av sämre hälsa inte längre kunde fortsätta driva sin trolleributik vidare på egen hand. Vi hade hjälpt honom i shoppen och på magisk weekend under flera år och när vi tog över butiken var det en lättnad för honom att butiken inte föll i okända händer. Vi kommer göra allt för att driva butiken vidare i sann Bernhard anda!


Vila i frid Bernhard ”Bernando” Svensson, våra tankar går till dig och din familj.


David Persson & Marcus Persson

1 kommentar:

Lars Noes sa...

Trist, at en mester ikke er blandt os mere ..... jeg har desværre aldrig selv oplevet Bernando live, men jeg har ikke kunne undgå hans navn i diverse sammenhænge. Der er ingen tvivl i mit sind om .... kunstarten har mistet en af de store.