onsdag 4 mars 2009

Erik Nordvall / Växjö Den 1/3

















Erik Nordvall är en av de mer talangfulla svenska closeup-trollarna idag, som har vunnit många fina priser. Förutom att Erik är en duktig underhållare, så är han även duktig på att hålla serminarie för andra trollare.
Söndagen den 1 mars, samlades ett 20-tal medlemmar från den magiska föreningen “Bernandos magiska vänner” i Växjö, för en eftermiddag i magins tecken. I Kungsmadskolans stora TV-studio, presenterade Erik förbryllande och underhållande korttrick. Men framförallt så fördjupande han sig i den underliggande psykologin bakom tricken. Han visade tydligt på hur viktigt det är att stycka upp ett trick i många små delar och analysera varje moment och rörelse, för att få fram rätt upplevelse hos publiken. Det är de små, små detaljerna som är viktigt för att göra magin till “Det är omöjligt!”, istället för bara “Hur gjorde du det där?” Erik är duktig på att ge referenser och credit till andra trollare och författare, vilket känns bra och seriöst.
Det var flera av deltagarna som efteråt började fundera på hur de skulle kunna börja finputsa på sina egna trick där hemma. Vi är allt för många som slentrianmässigt har samlat på en massa trick, istället för att ge varje trick/akt ordentligt med tid och analys.
Under träffen hade föreningen även ett möte, där föreningens nya hemsida visades samt lite diskussion kring framtiden. De flesta tyckte att Växjö var en bra och central plats i södra Sverige att hålla seminarie på och lokalen fungerade mycket bra med alla resurser man kan önska sig. Man smaskade även i sig lite mat, fika och shoppade loss bland firman “Bernandos Magics” magiska bord, som var välfyllt med rekvisita.

Text av: Per klasson

Inga kommentarer: